Start O Akademii Sprawozdania z działalności Sprawozdanie z działalności za 2016 rok

Sprawozdanie z działalności za 2016 rok

Sprawozdanie z działalności Stowarzyszenia Akademia Mądrego Życia w 2016 roku.

W 2016 roku działalność stowarzyszenia skoncentrowała się na dwóch wydarzeniach.

1.   Wydanie książki z wierszami Tadeusza Niwińskiego pod tytułem „Życie nie czeka”.

Książka pomyślana jako specjalna pamiątka dla sympatyków Tadeusza Niwińskiego została wydana w pięknej, płóciennej oprawie, z limitowaną, numerowaną wersją dla naszych przyjaciół.

Całością prac związanych z przygotowaniem do druku zajmował się Paweł Łysiak. Dzięki niemu mamy w pełni samodzielnie przygotowaną, pięknie wydaną książkę.

2.  Drugim ważnym wydarzeniem był cykl spotkań autorskich i kursów Tadeusza Niwińskiego. Ze względu na problemy ze zdrowiem naszego Mentora pod dużym znakiem zapytania stanęła możliwość prowadzenia przez niego kolejnych kursów w Polsce, dlatego zorganizowaliśmy cykl spotkań i kursów w różnych miastach (Łódź, Łęczyca, Warszawa, Poznań, Gąski, Jarkowice, Olkusz) by jak najwięcej osób mogło raz jeszcze skorzystać z wiedzy przekazywanej na żywo przez Pana Tadeusza.

Kontynuowaliśmy także cykliczne spotkania Klubu Sukcesu w ŁDK, jednak po wakacjach uznaliśmy że dalsze działania w tej formule (okazyjne, w wynajmowanych salach, bez własnego zaplecza) nie ma przyszłości.

Rada Liderów podjęła decyzję o wynajęciu własnego lokalu – dwie salki szkoleniowe z kuchnią i łazienką przy ul. Pomorskiej 4 gdzie będziemy mogli systematycznie organizować różnego rodzaju kursy i spotkania.

Zdecydowaliśmy się także na zmianę banku ze względu na spore koszty utrzymania rachunku i trudności z dostępem do konta w dotychczasowym banku. Wybraliśmy ofertę Idea Bank który oferuje darmową obsługę konta dla stowarzyszeń.

Zgłosiliśmy się także do projektu w którym podmioty ekonomii społecznej mogą otrzymać bezpłatne wsparcie szkoleniowe pomagające w samodzielnym funkcjonowaniu na rynku.

Plany na 2017 rok to przede wszystkim zbudowanie od nowa oferty szkoleniowej na bazie systemu TeTa a także umiejętności i wiedzy naszych członków, promocja nowego miejsca i organizowanych tam zajęć.

Rada Liderów AMŻ